Dobrodošli!

Pećinski park 'Grabovača' kao sklop čiste prirode nudi Vam čitav niz doživljaja i vrijednosti u ekološkom, znanstvenom, estetskom i edukativnom smislu.

Radionice

Osnovna ideja svih radionica je upoznavanje djece s važnosti očuvanja prirode za buduće generacije – upoznavanje s pojmom održivog razvoja.

Geologija

Na području Grabovače i šireg područja nalaze se najstarije naslage i potječu iz razdoblja krede. Razdoblje krede koje je trajalo od 144 – 66 milijuna godina.

Prirodna baština

Osim poznatih speleoloških objekata koji se nalaze na području cijelog parka, od staništa su četiri tipa ugrožena i zaštićena na europskoj razini.

Klima

Prema Köppenovoj podjeli klime, područje Like pripada tipu Cfb – umjereno topla vlažna klima s toplim ljetom. Isto tako je velika raznolikost u klimi pojedinih njezinih područja.

Najnoviji članci

 • IZLOŽBA FOTOGRAFIJA
  09/26/2018  Povodom Svjetskog dana turizma sve fotografije pristigle na natječaj u organizaciji Turističke zajednice Općine Perušić  „UHVATI TRENUTAK PERUŠIĆA“ bit će moguće pogledati...
  više
 • JESENSKI PLES NA GRABOVAČI
  09/20/2018 U nedjelju 23.9.2018. godine u Pećinskom parku Grabovača u organizaciji Hrvatskog kulturno umjetničkog društva održati će se kulturno-zabavno događanje – Jesenski ples....
  više
 • REZULTATI PROJEKTA STORIES OF NATURE
  09/20/2018 Naši vrijedni volonteri marljivo su radili na vidljivosti projekta Stories of Nature, još jednog u nizu financiranih projekata od strane Agencije za...
  više