Dobrodošli!

Pećinski park 'Grabovača' kao sklop čiste prirode nudi Vam čitav niz doživljaja i vrijednosti u ekološkom, znanstvenom, estetskom i edukativnom smislu.

Radionice

Osnovna ideja svih radionica je upoznavanje djece s važnosti očuvanja prirode za buduće generacije – upoznavanje s pojmom održivog razvoja.

Geologija

Na području Grabovače i šireg područja nalaze se najstarije naslage i potječu iz razdoblja krede. Razdoblje krede koje je trajalo od 144 – 66 milijuna godina.

Prirodna baština

Osim poznatih speleoloških objekata koji se nalaze na području cijelog parka, od staništa su četiri tipa ugrožena i zaštićena na europskoj razini.

Klima

Prema Köppenovoj podjeli klime, područje Like pripada tipu Cfb – umjereno topla vlažna klima s toplim ljetom. Isto tako je velika raznolikost u klimi pojedinih njezinih područja.

Najnoviji članci

 • OBAVIJEST
    2017-08-10 Stanovnici sa prebivalištem na području Općine Perušić imaju besplatan ulaz u špilju Samograd  u razdoblju od 14 .kolovoza – 20. kolovoza...
  više
 • PP GRABOVAČA POZIVA NA SAMSUNG LIKA CAVE TRAIL
  2017-07-13 Pećinski park Grabovača domaćin je Samsung Lika cave traila u organizaciji zagrebačkog tima Outdoor.hr.  Drugo izdanje i osmo kolo Trekking lige 2017....
  više
 • VOLONTERSKI PROJEKT “MAN AND KARST”
  07/07/2017 U sklopu Erasmus+ programa, Agencija za mobilnost i programe Europske unije, Zagreb odobrila je Javnoj ustanovi, četvrti  po redu volonterski projekt „Man...
  više