Dobrodošli!

Pećinski park 'Grabovača' kao sklop čiste prirode nudi Vam čitav niz doživljaja i vrijednosti u ekološkom, znanstvenom, estetskom i edukativnom smislu.

Radionice

Osnovna ideja svih radionica je upoznavanje djece s važnosti očuvanja prirode za buduće generacije – upoznavanje s pojmom održivog razvoja.

Geologija

Na području Grabovače i šireg područja nalaze se najstarije naslage i potječu iz razdoblja krede. Razdoblje krede koje je trajalo od 144 – 66 milijuna godina.

Prirodna baština

Osim poznatih speleoloških objekata koji se nalaze na području cijelog parka, od staništa su četiri tipa ugrožena i zaštićena na europskoj razini.

Klima

Prema Köppenovoj podjeli klime, područje Like pripada tipu Cfb – umjereno topla vlažna klima s toplim ljetom. Isto tako je velika raznolikost u klimi pojedinih njezinih područja.

Najnoviji članci

 • III. HUMANITARNI BOŽIĆNI SAJAM
  12/13/2017   U božićnom raspoloženju, na još jednom humanitarnom sajmu, i ove godine sakupljaju se donacije čiji će dio ići za izgradnju dječjeg...
  više
 • DJECA OKUPIRALA GRABOVAČU, TRAŽIO SE POKLON VIŠE!
  12/04/2017   Božićna čarolija na Grabovači održana ove subote u svakom je pogledu bila čarobna i nadmašila je sva očekivanja. U trenutku kad...
  više
 • Božićna tombola
  11/29/2017  Ove godine "Božićna čarolija na Grabovači" Vam donosi vrijedne nagrade na tomboli. Sve što je potrebno za sudjelovanje je kupiti tombole po...
  više