Dobrodošli!

Pećinski park 'Grabovača' kao sklop čiste prirode nudi Vam čitav niz doživljaja i vrijednosti u ekološkom, znanstvenom, estetskom i edukativnom smislu.

Radionice

Osnovna ideja svih radionica je upoznavanje djece s važnosti očuvanja prirode za buduće generacije – upoznavanje s pojmom održivog razvoja.

Geologija

Na području Grabovače i šireg područja nalaze se najstarije naslage i potječu iz razdoblja krede. Razdoblje krede koje je trajalo od 144 – 66 milijuna godina.

Prirodna baština

Osim poznatih speleoloških objekata koji se nalaze na području cijelog parka, od staništa su četiri tipa ugrožena i zaštićena na europskoj razini.

Klima

Prema Köppenovoj podjeli klime, područje Like pripada tipu Cfb – umjereno topla vlažna klima s toplim ljetom. Isto tako je velika raznolikost u klimi pojedinih njezinih područja.

Najnoviji članci

 • PP GRABOVAČA TRAŽI NOVU RADNU SNAGU!!
  02/19/2019 Bliži nam se početak nove turističke sezone u kojoj Javna ustanova PP Grabovača traži tri nova zaposlenika (m/ž) na poslovima rada u...
  više
 • CJENIK JAVNE USTANOVE PP GRABOVAČA
  01/31/2019 Cjenik Javne ustanove PP Grabovača u 2019. godini ostaje isti kao i za prethodnu godinu. Cijene pojedinačnih i grupnih karata možete pogledati...
  više
 • DOČEK NOVE GODINE U PODNE
  12/28/2018 Pozivamo Vas na podnevni doček Nove godine u parku u centru Perušiću. Po uzoru na ostale gradove i mjesta, stanovnici Perušića i...
  više