Dobrodošli!

Pećinski park 'Grabovača' kao sklop čiste prirode nudi Vam čitav niz doživljaja i vrijednosti u ekološkom, znanstvenom, estetskom i edukativnom smislu.

Radionice

Osnovna ideja svih radionica je upoznavanje djece s važnosti očuvanja prirode za buduće generacije – upoznavanje s pojmom održivog razvoja.

Geologija

Na području Grabovače i šireg područja nalaze se najstarije naslage i potječu iz razdoblja krede. Razdoblje krede koje je trajalo od 144 – 66 milijuna godina.

Prirodna baština

Osim poznatih speleoloških objekata koji se nalaze na području cijelog parka, od staništa su četiri tipa ugrožena i zaštićena na europskoj razini.

Klima

Prema Köppenovoj podjeli klime, područje Like pripada tipu Cfb – umjereno topla vlažna klima s toplim ljetom. Isto tako je velika raznolikost u klimi pojedinih njezinih područja.

Najnoviji članci

 • BOŽIĆNA ČAROLIJA NA GRABOVAČI
  11/20/2017 Prvi put ove godine, Javna ustanova „Pećinski park Grabovača“ odlučila je organizirati Božićnu čaroliju u idiličnom okruženju pećinskog parka. Događanje ćemo organizirati...
  više
 • DANI OTVORENIH VRATA I PROMJENA RADNOG VREMENA
  2017-10-24   Pećinski park Grabovača prvi put ove godine nudi posjet parku i špilji Samograd po promotivnoj cijeni od 30 kn po osobi....
  više
 • UREĐENJE PRISTUPNE CESTE
  2017-10-23   Javna ustanova „Pećinski park Grabovača“ u suradnji s Općinom Perušić i Perušić d.o.o za komunalne djelatnosti započela je uređenje dijela pristupne...
  više