BrošuraPečina SamogradTZ PerusicPBZKlub FenixPalea Media
  PROJEKT TEŽAK 27 MIL. KUNA DOBIO STUDIJU PREDIZVODLJIVOSTI - GEC - geoznanstveni edukativni centar - na prvom mjestu Velebitske inicijative
  16.12.2014. 12:09:24   
  U kongresnoj dvorani Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture predstavljeni su rezultati projekta "Priprema temelja za korištenje sredstava iz fondova Europske unije: Stvaranje baze projektnih ideja za slabije razvijena područja Republike Hrvatske ". Projekt su zajednički provodili Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Program ujedinjenih naroda za razvoj, UNDP - Hrvatska.
  Opširnije...
  PEĆINSKI PARK GRABOVAČA I SLUŽBENO ČLAN ASOCIJACIJE PARKOVI DINARIDI
  08.12.2014. 11:22:21
   

  U nazočnosti ministra održivog razvoja i turizma Crne Gore, Branimira Gvozdenovića, i zamjenika ministra za zaštitu okoliša i prirode iz Hrvatske, Nenada Strizrepa, 36 predstavnika zaštićenih područja iz regije Dinarskog luka sudjelovalo je u osnivačkoj skupštini regionalne asocijacije „Parkovi Dinaridi – mreža zaštićenih područja Dinarida“ u podgoričkom hotelu Ramada.

  Opširnije...
  Obavijest o odabiru kandidata za radno mjesto projekt koordinatora
  01.12.2014. 10:06:11
  Obavijesti o odabiru kandidata za radno mjesto projekt koordinatora.  Opširnije...

Dobrodošli na web stranice Pećinskog parka Grabovača

Na Grabovači se nalazi neprocjenjivo bogatstvo podzemnih krških oblika, čak 1/4 od ukupnog broja zaštićenih speleoloških objekata u Hrvatskoj. Grabovača je jedini pećinski park u Hrvatskoj. 

Javna ustanova „Pećinski park Grabovača“  upravlja sa tri špilje, koje su ujedno i geomorfološki spomenici prirode od 1964. godine  - špilja Samograd, Medina i Amidžina špilja. U neposrednoj blizini, nalaze se i druge špilje – Velika Kozarica, Mala Kozarica, Tabakuša i jama Slipica. 

Područje općine Perušić je raj za speleoturizam. Osim špilja koje se nalaze u Pećinskom parku Grabovača, u Perušiću se nalaze deseci drugih špilja, još uvijek do kraja neistraženih.

Pećinski park "Grabovača" se nalazi u blizini važnih prometnih pravaca na državnoj cesti D-50 između Otočca i Gospića, u mjestu Perušić i u neposrednoj blizini autoceste Zagreb-Split (izlaz Perušić), 2,5 km od centra Perušića.

Pećinski park "Grabovača" kao sklop čiste prirode nudi Vam čitav niz doživljaja i vrijednosti u ekološkom, znanstvenom, estetskom i edukativnom smislu.Kontakt informacije

Javna ustanova "Pećinski park Grabovača"

Trg popa Marka Mesića 2 (zgrada Općine)
Perušić

Kontakt:


Ravnatelj: Katarina Milković, bacc.oec.
Telefon: (053) 679 233
GSM: (099) 212 7587
E-mail: pp.grabovaca@gs.t-com.hr

 Nadzornik: Tomislav Špehar
tomislav.spehar@pp-grabovaca.hr
mob: 099/201 4223


 


Stručni suradnik: Jelena Milković, mag.geogr., geoekolog
mob: 099/ 201 4222
mail: jelena.milkovic@pp-grabovaca.hr