BrošuraPečina SamogradTZ PerusicPBZKlub FenixPalea Media
  Uspješno završena akcija „CLEAN UP – očistimo obalu rijeke Like“
  30.09.2014. 17:23:43


  Jučer, 29.09. s početkom u 11h, završena je akcija „CLEAN UP – očistimo obalu rijeke Like“. Podsjetimo, ova građanska akcija provedena je zahvaljujući financijskoj podršci Zaklade “Kajo Dadić” iz Splita u sklopu Decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.


  Opširnije...
  Projekt „CLEAN UP – očistimo obalu rijeke Like za jedan dan“
  25.09.2014. 11:05:08
     U sklopu projekta „CLEAN UP – očistimo obalu rijeke Like za jedan dan“  koja je financirana od strane Zaklade Kajo Dadić iz Splita u sklopu Decentraliziranog modela financiranja, Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, odrađene su prve aktivnosti.

  Opširnije...
  ODRŽANA SVEČANOST POVODOM 125 GODINA OD OTVORENJA ŠPILJE SAMOGRAD ZA POSJETITELJE
  11.09.2014. 14:13:18
   


  U Perušićkom Domu kulture, 05. rujna 2014. godine, u organizaciji Javne ustanove za upravljanje geomorfološkim spomenicima prirode " Pećinski park Grabovača" održana je svečanost povodom obilježavanja 125 godina od otvorenja špilje Samograd za posjetitelje.
      Preko 200 uzvanika ovog izuzetnog važnog jubileja imalo je priliku slušati izlaganja suradnika i partnera JU "Pećinski park Grabovača", dr.sc. Nenada Buzjaka, i dr.sc. Dane Pejnovića sa Prirodoslovno matematičkog fakulteta, odsjeka za geografiju, dr.sc. Anite Bušljete Tonković sa Instituta "Ivo Pilar " i dr.sc. Rade Kneževića sa Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu iz Opatije o značaju parka ne samo za lokalno stanovništvo nego i širu regiju, valorizaciji prostora u turističkom smislu, ali i važnosti zaštite i očuvanja istog.

  Opširnije...

Dobrodošli na web stranice Pećinskog parka Grabovača

Na Grabovači se nalazi neprocjenjivo bogatstvo podzemnih krških oblika, čak 1/4 od ukupnog broja zaštićenih speleoloških objekata u Hrvatskoj. Grabovača je jedini pećinski park u Hrvatskoj. 

Javna ustanova „Pećinski park Grabovača“  upravlja sa tri špilje, koje su ujedno i geomorfološki spomenici prirode od 1964. godine  - špilja Samograd, Medina i Amidžina špilja. U neposrednoj blizini, nalaze se i druge špilje – Velika Kozarica, Mala Kozarica, Tabakuša i jama Slipica. 

Područje općine Perušić je raj za speleoturizam. Osim špilja koje se nalaze u Pećinskom parku Grabovača, u Perušiću se nalaze deseci drugih špilja, još uvijek do kraja neistraženih.

Pećinski park "Grabovača" se nalazi u blizini važnih prometnih pravaca na državnoj cesti D-50 između Otočca i Gospića, u mjestu Perušić i u neposrednoj blizini autoceste Zagreb-Split (izlaz Perušić), 2,5 km od centra Perušića.

Pećinski park "Grabovača" kao sklop čiste prirode nudi Vam čitav niz doživljaja i vrijednosti u ekološkom, znanstvenom, estetskom i edukativnom smislu.Kontakt informacije

Javna ustanova "Pećinski park Grabovača"

Trg popa Marka Mesića 2 (zgrada Općine)
Perušić

Kontakt:


Ravnatelj: Katarina Milković, bacc.oec.
Telefon: (053) 679 233
GSM: (099) 212 7587
E-mail: pp.grabovaca@gs.t-com.hr

 Nadzornik: Tomislav Špehar
tomislav.spehar@pp-grabovaca.hr
mob: 099/201 4223


 


Stručni suradnik: Jelena Milković, mag.geogr., geoekolog
mob: 099/ 201 4222
mail: jelena.milkovic@pp-grabovaca.hr