ANKETNO ISTRAŽIVANJE POVODOM AKCIJE SAT ZA PLANET ZEMLJU

2016-03-17

Klimatske akcije koje provodimo danas odredit će kakav nas planet čeka u godinama koje dolaze. Sat za planet Zemlju omogućuje svakom pojedincu da doprinese da klimatske promjene postanu prošlost, bilo kroz događaje, interaktivne kampanje ili društvene mreže. Javna ustanova „Pećinski park Grabovača“ ove godine je odlučila provesti anketno istraživanje povodom akcije "Sat za planet Zemlju". Anketom je istraženo koliko smo svjesni promjena i što činimo kako bismo ublažili klimatske promjene i izgradili temelje za bolju budućnost našeg planeta i budućih generacija.

Anketno ispitivanje je provedeno u razdoblju od 04. do 16. ožujka 2016 g. Sveukupno je sudjelovalo 76 osoba. Većina ispitanih je čula za akciju Sat za planet Zemlju te osjećaju posljedice klimatskih promjena u vidu zatopljenja i toplijih zima bez snijega. A na pitanje o doprinosu očuvanja prirode, većina ispitanih je odgovorila da razvrstava i reciklira otpad te koristi bicikl. Na relativno malom uzorku broja ispitanih osoba, vidljivo je da su ljudi itekako svjesni klimatskih promjena, ali i da ih je većina ekološki osviještena te da „malim djelima“ daju svoj doprinos očuvanju prirode. 

Cijelu anketu, kao i odgovore pogledajte na linku: 

Anketno istraživanje

Kod djece osnovnoškolskog uzrasta, dobiveni su poražavajući rezultati, većina ih  nikad nije čula za akciju Sat za planet Zemlju ali se većina trude poštovati pravila ekološkog ponašanja i brige o okolišu. Svakako, da ovako mali broj uzorka ispitane djece (20), ne odražava pravo stanje te bi slijedeće godine bilo potrebno provesti istraživanje koje bi obuhvatilo veći broj djece osnovnoškolskog uzrasta!

 Cijelu anketu, kao i odgovore pogledajte na linku:

Anketno istraživanje za djecu Sat za planet Zemlju

Povodom akcije Sat za planet Zemlju, pozivamo Vas da u subotu, 19.ožujka 2016 g. na jedan sat (20:30-21:30h), ugasite svjetla i ostale električne uređaje radi podizanja svijesti o potrebi poduzimanja akcije oko klimatskih promjena.

 

 

 

No Comments Yet.

Leave a comment