PEĆINSKI PARK U JOŠ JEDNOM VOLONTERSKOM PROJEKTU

12/18/2017

 

Nakon uspjeha Božićne čarolije na Grabovači koju je posjetilo 230ero djece s njihovim roditeljima, sa zadovoljstvom možemo reći da Javna ustanova „Pećinski park Grabovača“  uspješno privodi kraju 2017. godinu, i s još jednom lijepom vijesti pozitivno gazi u 2018.  Javnoj ustanovi, Agencija za mobilnost i programe mladih u sklopu programa Erasmus+, dodijelila je 165.000,00kn za provedbu petog po redu volonterskog projekta GeoEco-Nature Conservation Project.

Cilj  projekta je educiranje i informiranje mladih iz različitih životnih sredina (etničkih,kulturnih,religijskih) o zaštiti i promociji krških područja te korištenje alata za ostvarivanje tih ciljeva. Tijekom srpnja i kolovoza 2018.g. na području Pećinskog parka boravit će 15 volontera iz Španjolske i Estonije. 

Najvažniji segment  projekta je podizanje ekološke i socijalne svijesti volontera te stjecanje vještina kojima će moći utjecati na ekološko razmišljanje ljudi u svojoj zajednici te o važnosti suživota čovjeka i prirode. Očekuje se da će projekt utjecati i na bolje razumijevanje hrvatske povijesti, tradicije i kulture te omogućiti promociju Hrvatske u zemljama volontera. Javna ustanova "Pećinski park Grabovača" ovim projektom će kroz implementaciju novih metoda poboljšati svoju kvalitetu rada u partnerskom okruženju, a kroz europsku suradnju steći dodatno iskustvo za kvalitetniji budući rad.

Erasmus+ (Small) ampeu logo (Small)

No Comments Yet.

Leave a comment