USKORO RADIONICA ZA PROCJENU SURADNJE PARKA I LOKALNE ZAJEDNICE

Javna ustanova “Pećinski park Grabovača” uključena je u program WWF-a “Zaštićena područja za prirodu i ljude” (PA4NP) započet u listopadu 2015. g. Program proizlazi iz uspješne desetogodišnje suradnje na poboljšanju sustava zaštićenih područja s nadležnim institucijama za zaštitu prirode u Republici Hrvatskoj. Cilj ove aktivnosti je uz pomoć metodologije prikupiti informacije o suradnji zaštićenih područja i lokalne zajednice, te na osnovu dobivenih rezultata razviti preporuke za svako pojedino zaštićeno područje. Preporuke će sadržavati akcijski plan za stjecanje novih znanja i vještina potrebnih za poboljšanje suradnje. Aktivnosti povezivanja zaštićenih područja i lokalnih zajednica provest će se u zaštićenim područjima svih osam zemalja Dinarskog luka.

Radionica tematskog naziva "Procjena suradnje zaštićenog područja i lokalne zajednice" održat će se 15. ožujka 2017. godine u prostorijama Općine Perušić (ured Pećinskog parka Grabovača i vijećnica Općine Perušić) s početkom u 12 sati.

Radionica će se sastojati od zajedničkog dijela (predstavljanje rada i metodologije) te odvojene radionice, jedne s predstavnicima zaštićenog područja te jedne s predstavnicima lokalne zajednice.

No Comments Yet.

Leave a comment