ZAVRŠEN PROJEKT STORIES OF NATURE

09/17/2018

Pećinski Park Grabovača uspješno je proveo još jedan volonterski projekt financiran od strane Agencije za mobilnost  i programe EU Zagreb, program Erasmus +. Na jednomjesečnom projektu sudjelovalo je petnaest volontera iz četiri države. Tako je Pećinski park kroz kolovoz i rujan ugostio osam volontera iz Španjolske, troje volontera iz Portugala, četvero volontera iz Grčke i jednu volonterku s Cipra.

Za vrijeme svog boravka volonteri su sudjelovali na raznim aktivnostima popust izrade znakova s porukama o zaštiti prirode, a uvelike su pomogli i u izradi edugativnog kuta za djecu koji se sastoji od labirinta i malog jezera koji će se koristiti za edukativne radionice.

Volonteri su radili na vidljivosti projekta te su samostalno izradili brošuru projekta koju su preveli na sve jezike zemalja partnera projekta.

U mjesec dana svog boravka, volonteri su svakodnevno učili hrvatski jezik, a ponešto su i naučili o hrvatskoj kulturi, poviesti, baštini, tradiciji i načinu života. Osim toga, imali su priliku raditi na osobnim projektima, sudjelovati na radionicama povodom internacionalnog dana šišmiša ali i naučiti nešto o krškom sustavu te na praktičan način upoznati njegove osobitosti.

No Comments Yet.

Leave a comment