Zadnji dan boravka volontera u Pećinskom parku

07/31/2015

Stigao je kraj boravka i rada volontera iz Francuske u Pećinskom parku Grabovača u sklopu projekta Karst4U: Discover undiscovered financiranom od strane Agencije za mobilnost i programe EU. Danas, 31.7.2015., odlaze u Zagreb odakle će dalje putovati u svoje gradove puni dojmova. Sudeći po tome što danas govore, žele se što prije vratiti u naš Perušić pa tako neki već spominju sudjelovanje u budućim volonterskim projektima.

U srijedu, 29.7.2015., su podijelili diplome polaznicima tečaja francuskog jezika te i sami prezentirali što su naučili na tečaju hrvatskog jezika i što su sve radili tijekom svog boravka. Sretni su što su ih svi lijepo prihvatili i što su stekli prijatelje iz lokalne zajednice i javne ustanove s kojima će održavati kontakt. Najviše su se, ipak, zbližili sa svojim mentorima Ivom Murgić i Mariom Paralom, te voditeljicom projekta Jelenom Milković i nadzornikom Tomislavom Špeharom s kojima su provodili najviše vremena.

Okom najvidljiviji doprinos volontera Pećinskom parku je prekrasna ukrasna ogradica oko suvenirnice koju su nazvali French touch, odnosno francuski dodir. Osim toga, sudjelovali su u raznim aktivnostima – speleologiji, penjanju, čišćenju, pravljenju pekmeza, filcanju vune te su posjetili nekoliko lokalnih OPG-a. Svaki slobodan vikend iskoristili su za istraživanje ljepota Hrvatske –Split, Zadar, NP Sjeverni Velebit, Kuterevo, te su se vozili na splavi po rijeci Lici do jezera Kruščica.

Želimo sretan put i puno lijepih uspomena iz Hrvatske našim volonterima! Bon voyage aux nôtres Charlotte, Sinina, Jannick, Solange, Cindy, Hoby, Kevin, Pierre et Thibaut! Ne nous oubliez pas!

 

gallery wordpress plugin

No Comments Yet.

Leave a comment

Skip to content