Dobrodošli!

Pećinski park 'Grabovača' kao sklop čiste prirode nudi Vam čitav niz doživljaja i vrijednosti u ekološkom, znanstvenom, estetskom i edukativnom smislu.

Radionice

Osnovna ideja svih radionica je upoznavanje djece s važnosti očuvanja prirode za buduće generacije – upoznavanje s pojmom održivog razvoja.

Geologija

Na području Grabovače i šireg područja nalaze se najstarije naslage i potječu iz razdoblja krede. Razdoblje krede koje je trajalo od 144 – 66 milijuna godina.

Prirodna baština

Osim poznatih speleoloških objekata koji se nalaze na području cijelog parka, od staništa su četiri tipa ugrožena i zaštićena na europskoj razini.

Klima

Prema Köppenovoj podjeli klime, područje Like pripada tipu Cfb – umjereno topla vlažna klima s toplim ljetom. Isto tako je velika raznolikost u klimi pojedinih njezinih područja.

Najnoviji članci

 • ZAJEDNIČKA ULAZNICA LIKA DESTINACIJE
  07/19/2018 Jučer u sklopu otvorenja novoizgrađenog panoramskog vidikovca u Nacionalnom parku Plitvička jezera predstavljena je i zajednička ulaznica za sva zaštićena područja i...
  više
 • Uspješno provedena ekološka manifestacija
  07/17/2018 Povodom obilježavanja Dana stabla u Perušiću u parku održano je edukativno predavanje u organizaciji Šumarije Perušić, dr.sc. Luka Kasumović svima zainteresiranima je...
  više
 • OBAVIJEST POSJETITELJIMA – VAŽNO!
  07/14/2018 Zbog utakmice Hrvatska - Francuska u nedjelju (15. srpnja) zadnji polazak u špilju Samograd bit će u 15 sati! Hvala na razumijevanju!...
  više