PREDSTAVLJANJE GRABOVAČE SEKCIJI ZA RURALNU GEOGRAFIJU POLJSKOG GEOGRAFSKOG DRUŠTVA I PREDSTAVNIKA REGIONALNIH VLASTI POLJSKE

05/15/2015  U Kulturno informativnom centru u Gospiću predstavnici LAG-a Lika, Ličko-senjske županije i Pećinskog parka Grabovača dočekali su delegaciju iz Poljske koja je u službenom posjetu Geografskom odsjeku PMF-a, a u sklopu posjete u terenskom obilasku Republike Hrvatske.

Predstavnike sekcije za ruralnu geografiju geografskog društva i regionalnih vlasti iz Poljske predvodio je prof. dr. Dane Pejnović. Nazočne je uvodno pozdravila i ukratko predstavila djelovanje LAG-a – LIKA Petra Aničić, Stručni suradnik za pripremu i provedbu projekata. Naglasila je potencijale LAG područja, od poljoprivredne proizvodnje, prirodne i kulturne baštine do mogućnosti za ulaganja u obnovljive izvore energije. Posebno je istaknula želju za budućom suradnjom i razmjenom iskustava sa poljskim LAG-ovima. Ana Rukavina – Stilinović, Pročelnica UO za gospodarstvo Ličko – senjske županije predstavila je gospodarsku situaciju na području županije, poticajne mjere koje je županija oblikovala za podršku poduzetnicima, poslovne zone, te neke od značajnijih projekata koje županija planira.

Razvoj Pećinskog parka Grabovača kroz proteklih deset godina predstavila je ravnateljica parka, Katarina Milković, govoreći o utjecaju razvoja parka na lokalnu zajednicu, o tri europska projekta koja trenutno provode te o planovima za razvoj i proširenje Pećinskog parka Grabovača.

 Poljaci-KIC 2 Poljaci-KIC 1

No Comments Yet.

Leave a comment

Skip to content