USPJEŠNO ZAVRŠENA MANIFESTACIJA „ZELENI SAJAM“ I XV VESLAČKA REGATA

06/25/2018

U subotu,23. lipnja, održan je 1. Zeleni sajam u organizaciji Javne ustanove „Pećinski park Grabovača“, Turističke zajednice Općine Perušić, Narodne knjižnice Općine Perušić uz potporu Općine Perušić i klastera Lika Destination. Osim sajma, isti dana održana je i  XV po redu, jubilarna Veslačka regata u organizaciji Prvog ličkog veslačkog kluba Perušić iz Perušića. Lijepo i sunčano vrijeme, privuklo je nekoliko stotina posjetitelja koji su uživali u prekrasnom krajoliku obale rijeke Like. Osim uživanja u krajoliku, posjetitelji su mogli posjetiti i „Zeleni sajam“ – malu tržnicu domaćih ličkih proizvoda koja je privukla preko 50 izlagača iz redova Obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, smještajnih kapaciteta, javnih ustanova koje upravljaju zaštićenim dijelovima prirode( „Lika destinacija“), poduzetnika i obrtnika u turizmu. Tokom dana uz pomoć Udruge Pčelice iz Gospića organizirane su i Eko radionice za one najmlađe ali i Zelena tribina „Kako napraviti uspješnu turističku priču“ na kojoj se moglo čuti nešto više o mogućnostima financiranja u ruralnom turizmu, kako pokrenuti posao i s kojim problemima se mladi poduzetnici susreću. Predavači su bili iz redova mladih poduzetnika: Nena Obrovac, direktorica tvrtke za aktivni turizam Rural Escape, Josip Lukačević, osnivač tvrtke ThrillSeeker i Ivana Starčević, voditeljica LAG-a Lika.

Manifestacija je ostvarila i svoj cilj koji je bio stvaranje i implementiranje novih turističkih sadržaja na projektnom području na temelju aktivnog uključivanja kulturne i prirodne baštine u kombinaciji sa sadržajem iz ruralnih krajeva, a koji se odnose na gastronomiju i ponudu tradicionalnih smještaja.

Za potpuni ugođaj pobrinuo se HKUD Perušić i ekipa Veslačkog kluba koja je spremala kotlić i lovački grah. Osim hrane, članovi Veslačkog kluba na čelu s predsjednikom Milom Jurišićem, organizirali su i uspješnu jubilarnu, 15. po redu Veslačku regatu.

Uz geslo „Kad se male ruke slože, sve se može, sve se može“ koje je bilo nit vodilja prilikom realizacije cijele priče i postavljanju temelja za manifestaciju „Zeleni sajam“ , zahvaljujemo se osobama bez kojih se sve navedeno ne bi moglo organizirati a koji su uložili mjesece rada, svoje znanje i kreativnost u realizaciju manifestacije, djelatnicima Javne Ustanove „Pećinski park Grabovača“ – Tomislavu Špeharu, Tei Murgić, Mariu Paralu i Marku Kasumoviću, ravnateljici Narodne knjižnice Općine Perušić – Josipi Milković i Ivi Vidović-Pocrnić. Hvala!

 

Ured ravnatelja

No Comments Yet.

Leave a comment

Skip to content