125 GODINA OD OTVORENJA ŠPILJE SAMOGRAD ZA POSJETITELJE

25.08.2014. 09:49:05

 

Povodom obilježavanja 125 godina od otvorenja špilje Samograd za posjetitelje JU "Pećinski park Grabovača" već je odradila čitav niz aktivnosti, a koje su ustvari započele koncertom Radojke Šverko u špilji Samograd na Uskrsni ponedjeljak.

 

Centralna proslava ove izuzetno značajne obljetnice održat će se 05. rujna 2014. godine svečanim programom u Domu kulture u Perušiću s početkom u 10,30 sati tijekom kojeg će biti prezentiran rad JU "Pećinski park Grabovača" od osnutka do današnjih dana, održana prigodna predavanja suradnika i partnera te će se dodjeliti  zahvalnice i prizanja osobama bez kojih špilja Samograd danas ne bi bila to što jest. Osim svečanog dijela programa, bit će organiziran posjet špilji Samograd uz prigodan program u unutrašnjosti špilje te će nakon toga biti otvorena speleološka poučna staza " Tragovima Mirka Maleza ".

 

Osim toga, u subotu, 06. rujna 2014. godine u Pećinskom parku Grabovača" s početkom u 10,30 sati započet će Likovna kolonija " Likovni most " u suradnji sa članovima Udruge likovnih umjetnika "Ama artem" iz Zagreba i Tattoo klubom Zelda. Ovim će se putem, uz likovnu koloniju, predstaviti još jedna vrsta slikarske umjetnosti, a to je oslikavanje ljudskog tijela. Likovna kolonija potrajat će do poslijepodnevnih sati.

 

Likovna djela koja nastanu za vrijeme Likovne kolonije bit će predstavljena posjetiteljima parka u nedjelju 07. rujna 2014. godine od 12,00 do 17,00 sati u Pećinskom parku Grabovača.

No Comments Yet.

Leave a comment

Skip to content