DISCOVER CROATIA: THINK GREEN, ACT FOR FUTURE!

Još jedan europski projekt, financiran od Agencije za mobilnost i programe EU je iza nas.  Više od mjesec dana volonteri iz Španjolske boravili su u Perušiću  u sklopu projekta “Discover Croatia – Think Green, Act for Future!”.

Tijekom projekta volonteri su pomagali zaposlenicima Pećinskog parka Grabovača na održavanju parka, uređenju turističke infrastrukture,  te ostalim aktivnostima koje su bile predviđenje projektom.

Provedena je i Ljetna škola “Grabovača 2016.”, ali i posebno važna škola španjolskog jezika kojom su izvorni govornici španjolskog uveli lokalnu djecu u taj jezik.

Vrlo važna komponentna volonterskih projekata zasigurno je interkulturalna suradnja, kao i mogućnost promocije Pećinskog parka Grabovača u zemljama Europe. Kroz ovaj projekt nije promoviran samo Pećinski park Grabovača nego i ostatak Hrvatske, ali i zemlje u okruženju s obzirom da su volonteri tijekom boravka u Perušiću imali aktivne vikende te su obišli Zadar, Split, Dubrovnik, Zagreb, Sarajevo i Ljubljanu. Samo lijepe uspomene odnesli su sa sobom u Španjolsku, a to dokazuje i razglednica poslana od naše volonterke.

logo01

No Comments Yet.

Leave a comment

Skip to content