HEP O PERUŠIĆKOM MURALU

Službeni vjesnik Hrvatske elektroprivrede posvetio je i nekoliko redaka Općini Perušić, točnije trafostanici oslikanoj u srpnju u čast velikom ličkom znanstveniku Nikoli Tesli, čija se 160. obljetnica rođenja obilježavala 10. srpnja. Naime, kako je već pisano u nekoliko domaćih medija, trafostanica smještena u samom centru Perušića, oslikana je rukama grafitera Slavena Kosanovića Lunara iz Zagreba te Loverpushera iz Londona. Naravno, pomogao im je Nikola Dolić, HEP-ov vozač hidraulične dizalice koji je uz grafitere bio satima, a uz to se i sam okušao u oslikavanju, stoji u HEP-ovom vjesniku.

Tako su trafostanici udahnuli „život“ trodimenzionalnim muralom s Teslinim imenom i munjama koji predstavljaju struju te sovom i šumom koji ukazuju na svijest o zaštiti prirode i životinja.

Spomenuta je i sportsko-humanitarna manifestacija Lika Cave trekk koja je okupila 600 trkača, a  u sklopu koje je i oslikan HEP-ov objekt u suradnji Elektrolike i Pećinskog parka Grabovača.

-Ponosan sam na učinjeni umjetnički rad, kojim se na najbolji mogući način trajno obilježilo 160 godina od rođenja Nikole Tesle, jer njegovo ime od sada trajno ukrašava jedan elektroenergetski objekt u centru Perušića, izjavio je za vjesnik direktor Elektrolike Ernest Petry.

Osim izvješća o perušićkom muralu, Tesli je posvećeno nekoliko tekstova u kojem se naglašava njegov značaj u cijelome svijetu, detalji iz njegov biografije, ali i zanimljivosti poput toga da je prijavio 112 različitih patenata diljem svijeta, ističući ga kao čovjeka koji je izmislio budućnost i neshvaćenog genija.

tesla

No Comments Yet.

Leave a comment

Skip to content