OBILJEŽAVANJE USKRSA U PEĆINSKOM PARKU GRABOVAČA

2018-03-12

Blagdan uskrsnuća Isusa Krista obilježit će se ove godine u organizaciji Javne ustanove „Pećinski park Grabovača“ i Narodne knjižnice Općine Perušić u kojoj uskršnje radionice započinju od 13. ožujka pa sve do Velikog petka. Djeca, ali i svi zainteresirani, u knjižnici će svakoga dana moći izrađivati uskršnje dekoracije poput zečeva, vjenčića, košarica i pisanica koje će 2. travnja krasiti područje oko suvenirnice na Grabovači, a gdje sve posjetitelje očekuje vesela i zanimljiva proslava Uskrsa.

Naime, program je osmišljen za djecu i odrasle kako bi se uz igre, ples i kreativne radionice proslavio ovaj najveći kršćanski blagdan. Voditelji će biti kostimirani u Uskršnje zečeve, a održat će se  i mnoga natjecanja – od odabira najljepše pisanice, utrke u nošenju jaja na žlici, potrage za pisanicom i „tucanja“ jaja kako bi se izabrao onaj najbolji „tucak“. Sve posjetitelje zasigurno očekuje dobra zabava uz pregršt aktivnosti, uskršnje ražnjiće, kotlić, ali i ples uz glazbu DJ-a.

Djecu će najviše zabaviti radionice izrade zečića te bojanja pisanica od stiropora pomoću vodenih bojica, tempera ili flomastera kojima će se ukrašavati grane, a moći će izraditi jaja koja će ponijeti kući.

Osim toga, Pećinski park Grabovača svima daje na znanje da ponovno organizira i Dane otvorenih vrata s promotivnim cijenama individualnih ulaznica od 30 kuna u trajanju od 2. -22. travnja.

No Comments Yet.

Leave a comment

Skip to content