PP GRABOVAČA POZIVA NA ZNANSTVENO STRUČNI SKUP

 

JU Pećinski park Grabovača još će jednom biti domaćin stručnoga skupa, ovoga puta radi se o Međunarodnom znanstveno-stručnom skupu "Georaznolikost, geobaština i geoturizam u krškim područjima" koji će se održati u Perušiću 18. i 19. veljače 2017. godine.

 Pećinski park Grabovača je do sada  ugostio Međunarodni simpozij biospeleologa, Međunarodni skup speleologa, a prošle godine i Generalnu skupštinu Asocijacije Parkova Dinarida. Pećinski park Grabovača je sada organizacijski udružio snage s Geografskim odsjekom PMF-a u Zagrebu te su odaslali poziv stručnjacima iz sektora zaštite prirode i okoliša, turističkim djelatnicima, znanstvenicima, speleolozima te udrugama čije je područje zaštita prirode i okoliša, za prvi skup koji će se na ovu temu održati u Perušiću.

 Osnovni cilj im je istaknuti ulogu te vrijednosti georaznolikosti i geobaštine krša koji je veliki izvor informacija o prošlosti planete, a poseban naglasak bit će na speleološkim objektima koji su nedovoljno istraženi, a time i ugroženi.

 

Glavne teme ovoga skupa uključivat će razgovore o istraživanju, vrednovanju, zaštiti prirode i krša, senzibiliziranju javnosti i turističkoj vrijednosti geobaštine, znanstveno-istraživačkim aktivnostima, problemima u istraživanju, zaštiti i upravljanju geobaštinom, specifičnosti speleoloških objekata...

 Uz glavne organizatore, suorganizatori znanstveno-stručnoga skupa su  JU Zeleni prsten Zagrebačke županije, Speleološki klub "Samobor" i Speleološko društvo Velebit, a pokrovitelji Ministarstvo zaštite okoliša i prirode, Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Institut za turizam i Hrvatsko geomorfološko društvo.

Više o svemu na http://speleologija.eu/georaznolikost/

 

No Comments Yet.

Leave a comment

Skip to content