PROJEKT ROMA-LI

 

2016-02-15

Udruga Gačanka u suradnji s GTF-om, u srijedu,17.02.2016. u Otočcu promovirati će projekt ROMA-LI - Jačanje kapaciteta lokalne uprave i osnivanje udruge mladih Roma u Ličko-senjskoj županiji za bolje ostvarivanje ljudskih prava.

Projekt se provodi u sklopu Nacionalnog programa za Hrvatsku u okviru programa IPA - Pomoć u tranziciji i jačanje institucija za 2012. godinu: Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za osiguranje učinkovite provedbe standarda EU u provedbi ljudskih prava. Nositelj projekta je GTF- Inicijativa za održivi rast iz Zagreba, a projektni partneri Udruga „Gačanka Otočac“  i Udruga žena Romkinja Hrvatske "Bolja budućnost".

Lokacije provedbe projekta su Grad Otočac i Općina Perušić, a Pećinski park Grabovača se u ovome projektu javlja kao suradnik i tehnička podrška za provedbu. Projekt je započeo 1. studenog 2015., a provedba će potrajati do 31. listopada 2016. Projekt financira Europska Unija, a sufinancira Ured za Udruge Vlade RH.

Cilj projekta je osnaživanje i bolja zastupljenost romskih manjinskih interesa kroz izgradnju kapaciteta mladih Roma u Ličko-senjskoj županiji, udruživanje s romskim organizacijama civilnog društva (OCD) i podizanje svijesti zajednice i institucija. Mladi Romi će osigurati bolje informiranje svoje zajednice o vlastitim ljudskim pravima i mehanizmima zaštite kao i dobiti konkretne podatke koji će im omogućiti društveno-ekonomsko osnaživanje, uključujući ih pristupu obrazovanja i (samo) zapošljavanja.

Lansiranje projekta će se održati 17. veljače 2016. godine u Hotelu Zvonimir u Otočcu s početkom u 09.30 sati. O programu ROMA-LI govorit će Mary Ann Rukavina Cipetić (GTF), Ramiza Memedi (Udruga Bolja Budućnost) i Dragica Rogić (Udruga Gačanka). 

No Comments Yet.

Leave a comment

Skip to content