SAT ZA PLANET ZEMLJU

29.03.2014. 14:10:32

 

JU "Pećinski park Grabovača" uz bok sa NP Brijuni i Krka te PP Lastovo, Medvednica i Papuk, a u suradnji sa Narodnom knjižnicom Perušić i WWF-om pridružila se ovogodišnjem obilježavanju akcije "Sat za planet Zemlju ".

 

U vijećnici Općine Perušić održana su predavanja o šumskim ekosustavima ( Mladen Stapar, dipl. ing. sum. )  i štetnosti klimatskih promjena na primjeru Pećinskog parka Grabovača ( Nada Marijanović mag. ing. silv. ) Učenici 7. i 8. razreda Osnovne škole Perušić pozorno su pratili predavanja zajedno sa svojim učiteljima te nekolicinom građana Perušića.

 

Ipak, na predavanju je najzanimljiviji dio bio onaj koji se odnosio na video prezentaciju Jane Mijailović, članice  druge ženske alpinističke ekspedicije na Mount Everest koja je svojim  osobnim iskustvom i obiljem fotografija dočarala učenicima sve učinke klimatskih promjena na okoliš, ali i svu ljepotu netaknute prirode.

 

Obilježavanje Sata za planet Zemlju nastavilo se u centru Perušića uz taktove sve popularnije Pharellove pjesme Happy kao i snimanjem spota koji će biti promoviran na na web stranicama i FB stranicama Pećinskog parka Grabovača. Na snimanju spota pridružili su nam se učenici Osnovne škole Perušić i Dječjeg vrtića iz Perušića koji su  nakon snimanja, u Narodnoj knjižnici Perušić sudjelovali i na radionici " Zemlja kako je oni vide i doživljavaju ".

 

Ovom prilikom pozivamo sve građane Općine Perušić da danas, 29. ožujka 2014. između 20:30 i 21:30 ugase svijetla u svojim domovima kako bi se zajedno prisjetili važnosti očuvanja našeg planeta.

No Comments Yet.

Leave a comment

Skip to content