SVJETSKI DAN PLANETA ZEMLJE – VRIJEME JE ZA PROMJENE !!

2015-04-21 - Dan za planet Zemlju ove godine slavi 45. rođendan. Sve je počelo davne 1970. godine kad su znanstvenici sa sveučilišta u Standfordu u Kaliforniji organizirali akciju za zaštitu okoliša u kojoj je sudjelovalo 10 000 škola i 2000 znanstvenika diljem SAD-a.

Od tad pa do danas, svake godine milijuni građana  dižu svoj glas zbog uništavanja jedinog nam doma, planete Zemlja. Ovogodišnja tema " Naše je vrijeme za vođenje !" ukazuje zapravo na nesposobnost svjetskih vođa i političke elite da umanje poljedice globalnog onečišćenja i klimatskih promjena, koji su iz dana u dan sve vidljiviji.

JU "Pećinski park Grabovača" ove je godine pokrenula edukativno-ekološku akciju "Thik Green - Act For Future" u sklopu koje se tijekom 2015. godine provode dva volonterska projekta, koji između ostalog imaju za cilj edukaciju djece kroz razne aktivnosti ali i čišćenje divljih odlagališta otpada. Upravo će se divlja odlagališta otpada čistiti tijekom mjeseca srpnja kada će nam se pridružiti 45 volonetra iz Belgije i 10 iz Francuske.

Povodom 45. rođendana - 22. travnja 2015. učenici Osnovne škole Perušić ispisali su Eko poruke kojima žele skrenuti pažnju svojim sugrađanima na važnost očuvanja naše planete. U suradnji sa JU "Pećinski park Grabovača" Eko poruke su postavljene na panoima u centru Perušića.

Dan planete Zemlja -22.04.2015.Dan planete Zemlja

No Comments Yet.

Leave a comment

Skip to content