USPJEŠNO ODRŽAN 1. LIKA ADVENTURE TRAIL

07/08/2019  U subotu 6.7.2019. godine, u Perušiću, u organizaciji Atletskog kluba Plitvice i Javne ustanove, održan je 1. Lika adventure trail.  Utrka je organizirana u tri kategorije različitog intenziteta i duljine: Staza zlatnog lava-10 km, Staza Žutog porculana – 18 km i Staza 50 nijansi zelene – 30 km. Sudjelovalo je oko 200injak natjecatelja iz Hrvatske i cijele Europe.  Na stazi zlatnog lava slavio je Dragan Štakić, drugi je na cilj stigao Petko Drakulić, dok je bronca pripala Marku Pražiću. U ženskoj konkurenciji najbrža je bila Klara Prpić, druga je bila Klara Bestić, a treća je na cilj stigla Mateja Sabljak.

Stazu žutog porculana duljine 18 km prvi je pretrčao Ante Živković, srebro je pripalo Lukši Lukšicu, a broncom se ovjenčao Zenil Vugrinec. Od trkačica prva je kroz cilj prošla Helena Glenđa, Marija Kurta bila je druga i treća Kornelija Bjelovari.

Staza 50 nijansi zelene bila je najteža dionica duljine 30 km. Upravo je najteža staza vodila korz najljepše predjele u Pećinskog parka i okolice Perušića, gdje dominiraju šumarci i rijeka Lika. S vremenom 2:46:57 prvi je kroz cilj stigao Darko Rogina, ostavivši iza sebe za gotovo 15 mimnuta drugoplaniranog  Gorana Poznanovića. Broncu je osvojio Kristijan Dolenac. U ženskoj konkurenciji prva je bila Diana Kuiš, drugoplasirana Lana Ostojić, a treća je kroz cilj stigla Danijela Horvat.

Cilj manifestacije je bio promocija aktivnog života i odmora u prirodi, te podizanje svijesti o humanitarnom djelovanju  u suradnji s Udrugom roditelja djece s poteškoćama u razvoju „Pčelice“ iz Gospića. Osim toga, svoju ponudu su predstavili i OPG-i s područja Lika, a za djecu je organiziran zabavni sadržaj.

Hvala Atletskom klubu „Plitvice“, a posebno Leopoldu Špeharu na divnoj organizaciji i suradnji. Sve zamjerke koje možda imate, javite nam tako da dogodine možemo napraviti još bolje drugo izdanje utrke!

No Comments Yet.

Leave a comment

Skip to content