Uspješno završena akcija „CLEAN UP – očistimo obalu rijeke Like“

30.09.2014. 17:23:43

Uspješno završena akcija „CLEAN UP – očistimo obalu rijeke Like“

 

 

Jučer, 29.09. s početkom u 11h, završena je akcija „CLEAN UP – očistimo obalu rijeke Like“. Podsjetimo, ova građanska akcija provedena je zahvaljujući financijskoj podršci Zaklade “Kajo Dadić” iz Splita u sklopu Decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva. Cilj građanske akcije „Clean UP“ je bio čišćenje obale rijeke Like i šume od nagomilanog otpada te informiranje javnosti o potrebi preuzimanja odgovornosti za otpad, uključivanje svih članova zajednice u aktivno rješavanje problema.

 

Akcija je provedena u dva dana, prvi dan - djelatnici šumarije Perušić pročistili su šumu od odlomljenih grana i drveća a drugi dan - okupljeni volonteri su sve uklonili (grane itd.) iz šume. Učenici Osnovne škole Perušić, također su sudjelovali u akciji te su prikupljali nagomilani otpad a ujedno i nešto naučili o njegovom razvrstavanju.

Kako bi se podigla svijest o otpadu, svi sudionici su dobili edukativne letke GOSPODARENJE OTPADOM. S dijeljenjem letaka nastaviti će se i dalje u suvenirnici (ulaz u park) PP Grabovača.

 

Provođenjem akcije čišćenja, obala Like postala je atraktivnije izletište ne samo za lokalne stanovnike već i za posjetitelje Pećinskog parka Grabovača.

Radovi na uređenju obale Like nastaviti će se i dalje.

Hvala svim sudionicima akcije!

No Comments Yet.

Leave a comment

Skip to content