ZNANSTVENI PIKNIK – POSTANI ISTRAŽIVAČ 21. STOLJEĆA

Cave Park Grabovača

Unique Cave Park in Europe

U sklopu Međunarodnog simpozija „Georaznolikost i geobaština – stanje i perspektive“, koji se održava u Perušiću od 7. do 9. listopada 2022. godine, u organizaciji Geografskog odsjeka Prirodoslovno – matematičkog fakulteta u Zagrebu i Javne ustanove Pećinski park Grabovača, održat će se edukativno događanje za učenike svih razreda osnovne škole.

Čuda prirode oduvijek su bila motivacija za istraživanje i učenje. Na radionicama će djeca moći istraživati toplinu o kojoj ovisi život na Zemlji, doznati što istražuju stručnjaci na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu, kako prirodu istražuju stručnjaci Hrvatskog prirodoslovnog muzeja i kako je dokumentiraju i štite stručnjaci koji upravljaju zaštićenim područjima.

Edukativne interaktivne radionice i prezentacije „Istraživači 21. stoljeća“ održat će se u petak, 7. listopada 2022. godine, u vremenu od 16 do 18 sati, u Osnovnoj školi Perušić. Namijenjene su učenicima od 1. do 8. razreda osnovne škole, a za cilj imaju probuditi njihovu znatiželju i motivirati ih za daljnje istraživanje i učenje o prirodoslovlju i drugim STEAM područjima. Zaštićena područja, prirodoslovni muzeji i prezentacijski centri predstavljaju suvremene učionice u kojima učenici postaju aktivni istraživači. Time stječu znanja i vještine potrebne za zanimanja i život u 21. stoljeću.

Pozivamo svu zainteresiranu djecu neka se pridruže ovim zanimljivim radionicama koje će u njima probuditi male istraživače i znanstvenike. Nakon radionica svu djecu očekuje slatka zakuska.

Pretplatite se na naše obavijesti

Cave Park Grabovača
Unique Cave Park in Europe

Podijelite prijateljima

Recent News