ODRŽAN 17. SKUP STRUČNIH SLUŽBI JAVNIH USTANOVA

Cave Park Grabovača

Unique Cave Park in Europe

U organizaciji Zavoda za zaštitu okoliša i prirode Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, od 10. do 12. listopada održan je 17. Skup stručnih službi javnih ustanova za upravljanje zaštićenim područjima i područjima ekološke mreže! Domaćini i suorganizatori skupa su bili JU Nacionalni Park Brijuni i JU Natura Histrica.
Cilj ovakvih skupova je informiranje, razmjena iskustava i edukacija djelatnika javnih ustanova, o načinima provođenja djelatnosti zaštite prirode, obvezama koje treba provesti radi učinkovitije i ujednačenije zaštite, načinima očuvanja i promicanja te održivog korištenja zaštićenih područja i područja ekološke mreže.
Trodnevni skup je uključivao predavanja i rasprave o akutalnim temama, uz teren u organizaciji JU Natura Histrica. Teren je obuhvatio lokalitete Istarskih toplica, akumulacijskog jezera Butoniga, doline rijeke Mirne te Motovunske šume.
Gubitak bioraznolikosti danas se odvija nezaustavljivom brzinom, zbog čega je jedan od novih izazova EU politika upravo obnova prirode. Pred djelatnicima iz sektora zaštite prirode u narednom su periodu novi izazovi vezani uz obnovu narušenih ekosustava, stoga je razmjena znanja i iskustava unutar sektora zaštite prirode od izuzetne važnosti za budući što uspješniji rad djelatnika javnih ustanova.

Pretplatite se na naše obavijesti

Cave Park Grabovača
Unique Cave Park in Europe

Podijelite prijateljima

Recent News