Učenici Gimnazije Gospić posjetili park u sklopu Dana solidarnosti

Cave Park Grabovača

Unique Cave Park in Europe

Učenici 3. razreda Gimnazije Gospić, u okviru terenske nastave iz Engleskog jezika i Geografije, posjetili su Pećinski park Grabovača.

Dočekali su ih volonteri projekta “Zaštita prirode 4” iz Finske, Gruzije, Njemačke i Portugala, koji u zadnjem tjednu volonterskih aktivnosti obilježavaju Dane solidarnosti, odnosno predstavljaju lokalnoj zajednici i javnosti program Europskih snaga solidarnosti te njihove aktivnosti i iskustva tijekom volontiranja.

Odradili su dvije radionice: okrugli stol s volonterima te orijentacijsko trčanje.

Učenici i volonteri su izmjenjivali iskustva, znanja o drugim zemljama i volontiranju općenito, predstavili neke aktivnosti na kojima su sudjelovali (razmjene mladih, individualno volontiranje, razmjena učenika, volonterski timovi), uz moderiranje njihovih profesora te koorinatora projekta. Predstavljeni su i načini uključivanja osoba koje se suočavaju s preprekama ili imaju manje mogućnosti, jedan od ključnih prioriteta Erasmusa+ i Europskih snaga solidarnosti, koji snažno promoviraju i pridonose stvaranju jednakih mogućnosti za sve članove društva – ujedno i uloga Pećinskog parka kao ambasadora uključivanja i raznolikosti.  Na radionici orijentacijskog trčanja raspoređeni su u izmješane timove, tj. svaki tim je imao barem jednog volontera kako bi učenici koristili engleski jezik jer su upute bile na hrvatskom, te su uspješno prošli poligon od 2 kilometra. Nakon radionica uslijedilo je neformalno druženje, a učenici su iznenadili volontere domaćim kolačima te pripremljenim govorom u znak zahvale.

Projekt “Zaštita prirode 4” sufinanciran je sredstvima EU, odnosno iz programa Europskih snaga solidarnosti.

Pretplatite se na naše obavijesti

Cave Park Grabovača
Unique Cave Park in Europe

Podijelite prijateljima

Recent News