Učenici Gimnazije Gospić posjetili park u sklopu Dana solidarnosti

Pećinski park Grabovača

Jedinstven Pecinski Park u Europi

Učenici 3. razreda Gimnazije Gospić, u okviru terenske nastave iz Engleskog jezika i Geografije, posjetili su Pećinski park Grabovača.

Dočekali su ih volonteri projekta “Zaštita prirode 4” iz Finske, Gruzije, Njemačke i Portugala, koji u zadnjem tjednu volonterskih aktivnosti obilježavaju Dane solidarnosti, odnosno predstavljaju lokalnoj zajednici i javnosti program Europskih snaga solidarnosti te njihove aktivnosti i iskustva tijekom volontiranja.

Odradili su dvije radionice: okrugli stol s volonterima te orijentacijsko trčanje.

Učenici i volonteri su izmjenjivali iskustva, znanja o drugim zemljama i volontiranju općenito, predstavili neke aktivnosti na kojima su sudjelovali (razmjene mladih, individualno volontiranje, razmjena učenika, volonterski timovi), uz moderiranje njihovih profesora te koorinatora projekta. Predstavljeni su i načini uključivanja osoba koje se suočavaju s preprekama ili imaju manje mogućnosti, jedan od ključnih prioriteta Erasmusa+ i Europskih snaga solidarnosti, koji snažno promoviraju i pridonose stvaranju jednakih mogućnosti za sve članove društva – ujedno i uloga Pećinskog parka kao ambasadora uključivanja i raznolikosti.  Na radionici orijentacijskog trčanja raspoređeni su u izmješane timove, tj. svaki tim je imao barem jednog volontera kako bi učenici koristili engleski jezik jer su upute bile na hrvatskom, te su uspješno prošli poligon od 2 kilometra. Nakon radionica uslijedilo je neformalno druženje, a učenici su iznenadili volontere domaćim kolačima te pripremljenim govorom u znak zahvale.

Projekt “Zaštita prirode 4” sufinanciran je sredstvima EU, odnosno iz programa Europskih snaga solidarnosti.

Pretplatite se na naše obavijesti

Pećinski park Grabovača
Jedinstven Pecinski Park u Europi

Podijelite prijateljima

Najnoviji članci