SADRŽAJI ZA DJECU

Pećinski park Grabovača prepun je prirodnih fenomena poput špilje Samograd, zaštićene u kategoriji geomorfološkog spomenika prirode i rijeke Like, druge po veličini ponornice u Europi. Ulaz u špilju Samograd izgleda kao portal u neku fantastičnu priču prepunu zmajeva, vila i ostalih bića iz bajke. Jedina usporedba dostojna ovog speleološkog fenomena jest ta da nalikuje katedrali ili rudnicima Morije. Znatiželjni posjetitelji istražuju njene čari još od brončanog doba, a turistički je uređena krajem 19. stoljeća, kad je lokalno stanovništvo uklesalo 474 stepenice koje i danas koristimo!

ŠPILJA SAMOGRAD
RIJEKA LIKA

Uređene su i brojne poučne staze poput staze “Čovjek i krš” duljine 3.5 km; staze “Tragovima Mirka Maleza” – 2 km;staze “Flora” – 1.3km, “Fauna” – 700m i Šumske staze – 123m.  Staze su različite težine i tematike, odaberite onu koja je najprikladnija za Vašeg mališana. Neizostavan dio posjeta Grabovači je vidikovac Ploče s kojeg se pruža pogled koji oduzima dah. 

Uživajte u zabavnom i edukativnom izletu i posjetite Pećinski park Grabovača!

Prostrane zelene površine i mnoštvo zanimljivog sadržaja su idealna kombinacija za provesti dan u prirodi! Pećinski park Grabovača je idealan za djecu zbog izvrsnog dječjeg igrališta s toboganom, pješčanikom i ljuljačkama.

DJEČJE IGRALIŠTE
Previous slide
Next slide

Mali biljni vrt skriva brojne tajne namijenjene edukaciji i zabavi naših najmlađih posjetitelja. U hobitskoj kućici se nalazi knjiga biljnih vrsta koje rastu na području parka, koje je naš hobit marljivo prikupljao i održavao, dok je Vilinska zemlja dom malih čarobnih bića koja potiču rast najljepšeg cvijeća i drveća.

Odrasli mogu uživati u odmoru i druženju uz mjesta za roštilj u “ROŠTILJ DRAGI”, a djeca u mnogobrojnim zabavnim sadržajima poput Panovog labirinta.

ROŠTILJ DRAGA
PANOV LABIRINT