Posjet
ŠPILJI
SAMOGRAD

Pećinski park Grabovača kao sklop čiste prirode nudi Vam čitav niz doživljaja i vrijednosti u ekološkom, znanstvenom, estetskom i edukativnom smislu.

Nature
1. travnja – 30. lipnja: od 9 do 15:30h
01
01. srpnja - 31. kolovoza: od 10 do 17,30h
02
1. rujna – 31. listopada: od 9 do 15:30h
03
Zimski period: zatvoreno za pojedinačne posjete
04

Vrijeme POSJETA

Pećinski park. Pojedinačne cijene su 50kn po osobi za odrasle, 35 kn po osobi za djecu te besplatno za djecu do 5 godina*. Prigodne popuste imaju grupe** (min. 10 osoba), planinari, umirovljenici itd. U cijenu ulaznice uključena je i pratnja vodiča koji će vas odvesti do špilje Samograd, pričati vam o njenom nastanku i povijesti, povijesti mjesta Perušić i Javne ustanove te odgovarati na pitanja koja vas zanimaju. Obilazak špilje traje okvirno sat vremena te se odvija prema rasporedu.**

Špilja Samograd jedina je turistička špilja na području parka te je ulaz u nju dopušten samo u pratnji vodiča parka. Nalazi se na brdu Grabovača, 800m udaljen umjereno teškom uzbrdicom, dijelom olakšanom drveno-kamenim stepenicama, od suvenirnice/info pulta parka.

Špilja se nalazi u ponikvi u koju se ulazi putem betonskih stepenica s rukohvatom, dok se u samoj špilji nalaze kamene ručno isklesane stepenice stare više od 100 godina i drveni rukohvati.

Temperatura špilje je u prosjeku 8°C te se preporuča odjeća dugih rukava i čvrsta obuća. Posjet špilji nije moguć u neprikladnoj obući zbog podloge kojom se kreće (šljunak, zemlja, kamen

Specijalna Ponuda Samograd