ULAZ 1 PEĆINSKI PARK

ULAZ 1 u Pećinski park Grabovača točka je s koje započinjete putovanje u magični svijet podzemlja – špilju Samograd. Na info pultu možete kupiti ulaznice za posjet špilji te dobiti sve informacije o ponudi Pećinskog parka kao i kartu Parka. Osim ulaznica u sklopu info pulta nalazi se suvenirnica i veliko, natkriveno odmorište s 50 sjedećih mjesta.

U suvenirnici možete pronaći veliki izbor suvenira s motivima Pećinskog parka Grabovača i lokalnih proizvoda s oznakom izvornosti Lika Quality.  Osim suvenira u ponudi su i topli napitci (kava, čaj), sokovi i grickalice.  

Razveselite svoje najbliže ili sebe orginalnim suvenirom i uspomenom iz Pećinskog parka Grabovača – bočicom špiljskog zraka!

U blizini suvenirnice nalaze se brojni sadržaji koje možete posjetiti dok čekate polazak u špilju Samograd. Razgledajte Biljni vrt s hobitskom kućicom i Vilinskom zemljom, popnite se na Šumski toranj do kojeg vodi Šumska staza te usput naučite nešto više o biljnim vrstama na području Parka, proučite edukativne panoe i saznajte nešto više o značajnom krajobrazu, kulturno-povijesnoj baštini Perušića,  čarima rijeke Like-druge po veličini ponornice u Europi. Posjetite Panov labirint, roštiljajte u Roštilj dragi, prošetajte poučnom stazom “Flora” – 1,3km, a najmlađe očekuje veliko dječje igralište s brojnim spravama.

HOBITSKA KUĆICA
ŠUMSKE ORGULJE
DJEČJE IGRALIŠTE
VILINSKA ZEMLJA
ROŠTILJ DRAGA
ŠUMSKA STAZA
KUTIJA MIRISA
UČIONICA NA OTVORENOM
ULAZ U PEĆINSKI PARK
EDUKATIVNI PANOI