POZIV ZA PRIJAVU NA RADIONICU “UGLJIKOV DIOKSID (CO2) – ZNAČAJ U (MIKRO)KLIMATSKIM PROCESIMA I KAKO GA PRATITI”

Pećinski park Grabovača

Jedinstven Pecinski Park u Europi

Radionica će se održati u Perušiću i Pećinskom parku Grabovača (spilja Samograd – turistička spilja s uređenom stazom i rasvjetom).

Sve informacije o spilji možete dobiti u Pećinskom parku Grabovača: Kontakt – Pećinski park Grabovača (pp-grabovaca.hr) i e-mail N. Buzjaka.

Radi naglaska na interakciji između predavača i polaznika, broj sudionika je ograničen na 20. Prijave se obavljaju putem Google obrasca: https://forms.gle/hFQ9kDBPpxp88r5n9

Više informacija o radionici https://cardikarst.geog.pmf.hr/?p=622

Upravljanje speleološkim objektima kao zaštićenim dijelovima prirode i lokalitetima ekološke mreže Natura 2000 zahtijeva sustavno prikupljanje, analizu i interpretaciju podataka. Svrha je razumijevanje stanja i trendova vezanih uz direktne i indirektne antropogene utjecaje, klimatske promjene te druge pritiske i prijetnje kako bi se smanjili rizici za prirodnu baštinu te poduzele potrebne mjere očuvanja i upravljanja. To uključuje identificiranje ključnih značajki koje je potrebno pratiti, odabir metodologije prikupljanja podataka, dinamiku praćenja (monitoringa) i odabir lokacija izvan i unutar speleoloških objekata kako bi se dobili reprezentativni podaci za znanstvene analize, kvalitetno upravljanje i osiguranje kvalitetnih usluga ekosustava.

Pretplatite se na naše obavijesti

Pećinski park Grabovača
Jedinstven Pecinski Park u Europi

Podijelite prijateljima

Najnoviji članci