MEĐUNARODNA NOĆ ŠIŠMIŠA

08/23/2018  Međunarodna noć šišmiša u Pećinskom parku Grabovača obilježavati će se u petak i subotu, 24. i 25. kolovoza 2018. godine.

Posjetitelje očekuje raznolik program od 19 sati pa će se tako najmlađi moći uključiti u edukativne radionice o šišmišima a ostali će moći pogledati video prezentaciju i posjetiti špilju Samograd ali ovaj posjet  bit će nešto drugačiji od klasičnog vođenja po špilji. Naime posjetitelji će na putu do špilje saznati više o ulozi i značaju šišmiša za naš ekosustav a u samoj špilji postoji mogućnost da će moći i vidjeti navedene sisavce. 

Program će završiti oko 22 sata.

Za Noć šišmiša vrijediti će snižene cijene ulaznica za špilju Samograd od 30kn po osobi a djeca do 15 godina špilju mogu posjetiti besplatno.

U Hrvatskoj postoji trideset i pet vrsta šišmiša i sve su zakonom zaštićene. Šišmiši su iznimno važan dio svjetskih ekosustava - bitna su karika u prirodnom obnavljanju šuma, oprašivanju čitavog niza biljaka koje cvatu noću, kontroliranju brojnosti noću aktivnih kukaca, te tako predstavljaju indikator zdravlja okoliša.

No Comments Yet.

Leave a comment

Skip to content