PEĆINSKI PARK GRABOVAČA DESTINACIJA ZA „PUNJENJE BATERIJA“ SVIH UZRASTA

Pećinski park Grabovača

Jedinstven Pecinski Park u Europi

Na pola puta između Zagreba i Zadra, izlaz s autoputa Perušić, a 2,5km od centra Perušića nalazi se jedini pećinski park u Europi – Pećinski park Grabovača. Kao što mu i ime kaže, Park je bogat speleološkim objektima (34 speleološka objekta) koji imaju dugu tradiciju posjećivanja i istraživanja. Špilja Samograd, duga 345m, jedina je turistička špilja koja svojim velebnim dvoranama i špiljskim ukrasima ostavlja svakog posjetitelja bez daha. Unutar špilje smješteno je preko 400 ručno klesanih stepenica, a vodiči će se potruditi ispričati Vam sve o povijesti špilje, špiljskoj fauni te brojnim zanimljivostima. Posjećivanje špilje moguće je tokom cijele godine.

Park nudi brojne planinarske i poučne staze koje možete iskoristit za šetnju te naučiti nešto više o bogatoj flori i fauni Parka, suživotu čovjeka i surovog krškog krajolika. Birajte između staza različitih duljina (1,5 km – 3,5 km) ili se odlučite na cjelodnevno šetanje i uživanje u prirodi te izaberite planinarske staze duljine 10-15km. U sklopu poučne staze „Čovjek i krš“ nalazi se i najatraktivniji Vidikovac u parku s kojeg se pruža pogled na kanjon rijeke Like, Ličko polje i Velebit.  Za sve željne adrenalina na samoj obali rijeke Like, a u sklopu Pećinskog parka, uređeno je izletište gdje možete igrati paintball, okušati se u streličarstvu ili jednostavno uživati uz piće i roštilj na samoj obali rijeke.

Posjetiteljima su na raspolaganju i brojni drugi sadržaji poput Šumskog tornja i osmatračnice za ptice, dječjeg igrališta, Panovog labirinta i malog jezera. A za naše najmlađe posjetitelje i one koji imaju „dječju“ dušu na raspolaganju je i biljni vrt s hobitskom kućicom te Vilinska zemlja!

Posjetite Pećinski park Grabovaču već ovog proljeća  i otkrijte neotkriveno!

Pretplatite se na naše obavijesti

Pećinski park Grabovača
Jedinstven Pecinski Park u Europi

Podijelite prijateljima

Najnoviji članci